Faq

Vervolggesprek

Een vervolggesprek krijg je niet zomaar. Je hebt dus al een positieve indruk achtergelaten. Zorg dat je in het vervolgesprek op de zelfde manier overkomt en doe je niet voor als iemand anders

Hou de lijnen kort

Zorg dat wanneer je een bedankbrief stuurt dit zo kort mogelijk gebeurd. Stuur deze desnoods de zelfde dag als de solicitatie zodat je dit niet zult vergeten

Curriculum vitae

Het doel van een cv is dat een werkgever in één oogopslag een goede indruk krijgt van wie jij bent en wat jij kunt. Daarbij komt dat een cv volledig en overzichtelijk moet zijn.

Waar moet je op letten?

Zorg dat je netjes gekleed bent. Blaas jezelf niet te hoog van de toren. Zorg dat je je contactpersoon bij zijn of haar juiste naam noemt. Maak nooit je vorige werkgever zwart. Verklap nooit informatie over je vorige werkgever. Je nieuwe bedrijf zal het waarderen dat je discreet bent met informatie, dit geeft dan de indruk dat je bij je nieuwe werkgever het zelfde zult doen.

Laat zien waar je staat

Je gesprekspartner kun je vragen waartoe je bereid bent in je nieuwe baan. Het is belangrijk dat je bij deze vragen een positieve, constructieve en flexibele indruk maakt.

Praat positief over eerdere werkgevers

In een sollicitatiegesprek wordt vaak gevraagd naar je ervaringen bij een eerdere (bij)baan. Zorg ervoor dat je hier een positief beeld schetst over je eerdere werkgever(s) en collega’s.

Wees op tijd

Om te beginnen met een open deur; kom op tijd. Beter iets te vroeg dan te laat. Soms is een gesprek zo strak ingepland dat er precies een uur voor staat. Als je te laat komt gaat dat van je ‘eigen’ tijd af.

Het sollicitatiegesprek

Het gesprek is een cruciaal moment. Een sollicitatiegesprek is een gesprek op basis van gelijkwaardigheid. Dat is mooi, want het geeft jou de ruimte om jezelf goed te presenteren en om vragen te stellen.

Wat te doen na je sollicitatie

Je kunt een nette bedankbrief sturen naar het bedrijf waar je hebt gesolliciteerd. Dit legt nogmaals de aandacht op jou.

Weet wat de eisen zijn

Zorg dat je precies weet wat wij vragen voor de vacature. Ken de harde eisen als opleiding, kennis en ervaring, maar ook competenties als inzet, initiatief, de wil om te leren, creatieve ideeën en communicatieve vaardigheden. Bel ons gerust om meer te weten te komen over de functie waarop je wilt solliciteren.